Közel s távol

Madaya Mama az új Marvel hős, aki cseppet sem kitalált

2016. október 18. - Pompidour

Az ABC News és a Marvel együttműködésének gyümölcse egy új, már online is elérhető képregény, a Madaya Mama.

A főhős nem egy kitalált szereplő, hanem egy Szíriában, még pontosabban az ostrom alatt álló Madayában élő édesanya, aki már két éve küzd öt gyermekével és férjével a túlélésért. Az ABC News-nál jelentek meg először az anya blogbejegyzései, amit végül a horvát rajzoló, a Deadpoolt is jegyző, Dalibor Talajic illusztrált.

media_xll_9187415.jpg                           ABC News / Marvel Comics

A helyszínűl szolgáló Madaya a szír-libanoni határon fekszik. A közel két éves ostrom alatt már 65-en éhen haltak és egyelőre nincs remény arra, hogy a várost fölszabadítsák és a helyzet megoldódjon. Madaya Mama is arról számol be, hogy milyen az, amikor már a gyerekekek is hozzászoktak az éhezéshez, az állandó gyomorfájdalomhoz és milyen amikor az ember a saját bútorait égeti, hogy ne fagyjon meg vagy milyen érzés amikor a gyermeke azt mondja neki, hogy éhes.

A város megmaradt lakói teljes egészében rá vannak utalva a segélyszállítmányokra, melyek az elmúlt 12 hónapban ötször érkeztek meg.

Egyetlen működő kórház maradt a városban, melyben két fiatal fogorvos hallgató és egy állatorvos dolgozik.

ht_madaya_mom_food_ps_160928.jpgABC News / Marvel Comics

A képregényhez készült egy ismertető füzet tanárok részére is, amely segítséget nyújhat ahhoz, hogy a témát az óráikon is feldolgozzák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelstavol.blog.hu/api/trackback/id/tr6811819321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása