Közel s távol

Budapest legtitkosabb sötétedés utáni programja

2017. december 07. - Pompidour

Mióta a munkán kívül töltött perceimet legfőképp a barlangi sötétség jellemzi (és mindez nem azért van, mert az érckitermelésben lennék érdekelt), kevés dolog tudott úgy felvillanyozni Pesten, mint az este 8-ig nyitva tartó Palatinus.

pala.jpg

Remek döntés volt az üzemeltetők részéről, hogy a nyáron átadott és frissen felújított fürdőre nem tették rá a lakatot azonnal, amint a nyári szezon véget ért. Így végre Budapestnek is lett egy olyan helye, ahová el lehet menekülni a karácsonyi bevásárlás mellől/helyett és ki lehet ereszteni a gőzt amiket az év végén fontoskodó kollégák okoznak.

A futójegy

Legszívesebben konfettiesőt szórnék annak a PR-osnak a lábai elé, aki kitalálta a futójegyet a Palatinuson. A 2000 Ft-os jegy kétszeri belépésre és háromórás tartózkodásra jogosít fel, tökéletes kikapcsolódást szolgáltatva így az olyan hobbi futóknak is, mint én, aki egy lassú szigetkör után/alatt/közben csak arra tud gondolni, hogy mikor ücsöröghet már a forró levegőn várva a zsír azonnali és gyors eltűnését.

S habár most magam alatt vágom a fát azzal, hogy világgá kürtölöm, de még az a fantasztikus az estig nyitvatartó uszodában, hogy nem sokan tudnak róla. Ezt nemcsak a majdnem üres medencékből gondolom, hanem abból is, hogy az ott dolgozók őszinte lelkesedéssel drukkoltak nekünk, amikor elmentünk futni, majd szinte gratuláltak, amikor egyben visszatértünk az edzésből. Kevés olyan állami intézményben voltam Magyarországon, ahol ennyire kedvesen fogadják az embert (vasárnap délután), egyszerűen látszott az alkalmazottakon, hogy tetszik nekik az új munkakörnyezetük és alig várják, hogy többen jöjjenek.

Ha én lennék valamelyik futóklub marketingese, kihasználnám az óriás öltöző, a különböző medencék és a hosszú nyitvatartásban rejlő lehetőségeket.

A medencék

Viszont, amíg nem szerveznek ide csoportos edzéseket, a kinti úszómedencében, a kinti termálban, a gőzben és a finn szaunában, a benti termálban és a személyes kedvencemben a gyerek nélküli gyerekmedencében tespedhetünk kedvünkre. Kötelezően ajánlott téli program sporttal vagy anélkül, de csak mértékkel. Mi, felnőttek,  ne vegyük el egymástól az önfeledt és magányos csúszdázás és pancsikolás lehetőségét a bokáig érő vízben.

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő
1007 Budapest, Margitsziget

Nyitvatartás: minden nap 08:00 - 20:00

+1: A Bónuszbrigádon most kedvezményes jegy vehető egész napra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelstavol.blog.hu/api/trackback/id/tr8613437791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása