Közel s távol

A legjobb reggelik Tel Avivban

2015. augusztus 25. - Pompidour

Valószínűleg a korral jár, de a korábban undorral, fintorgással reggelire meg nem evett szalámis zsemle hirtelen átváltozott a nap egyik legfényesebben ragyogó pontjává. Mosollyal az arcomon kelek fel, ha tudom, hogy lesz időm reggel kiadósan megreggelizni, örömmel cipelem haza az alapanyagokat, derűsen állok sorba órákig szombaton, hogyha tudom, hogy másnap lesz időm órákig falatozgatni. 

Különösen így van ez, ha nyaralni megyek. A repülőjegy-, és szállásfoglalással szinte párhuzamosan megpróbálom feltérképezni előzetesen a neten a kipróbálásra érdemes helyeket. Izrael amennyire technagyhatalom, annyira kevéssé foglalkozik az angolnyelvű turisták igényeivel, így gondosan összeállított brunch térkép helyett, magamra maradtam a Ben Yehudán. Amit cseppet sem sajnáltam, mert ez az utca maga volt a brunchok Ejwaja, a reggelik bulibárója és kis grofója egyben.

1., Benedict - Ben Yehuda 171, Tel Aviv

A profi brunchmaffia, ami négy éttermével uralja a tel avivi reggelizőpiacot. Reggelire és brunchokra specializálódtak, viszont egész nap nyitva vannak. Tökéletes ételek, remek kiszolgálás, viszont az áraik az izraeli amúgy nem olcsó éttermekhez képest is borsosak. 

img_0231.JPG
                                             Az óriás amerikai palacsinta gyümölcsökkel és Vonneguttal

 

2., Bread & Co. - Ben Yehuda 22, Tel Aviv

Az abszolút kedvencem. Csak ketten voltunk, viszont amikor kihozták a reggelinket, muszáj volt néhány dolgot lepakolnunk az asztalról a földre, mert nem fértek el a tányérok. Helyben sütött különféle kenyerek és sütemények, köztük az á Table-ból már ismerős mandulás croissant is fellelhető itt. Csodás kiszolgálás, ingyenes üveges csapvíz és fantasztikus reggeli minimál áron. (Az alábbi omlettért és kontinentális reggeliért kávéval, narancslével együtt sem fizettünk többet 4000 forintnál.)

img_0263.JPG

img_0265.JPG

img_0264.JPG

 

Ha neked is van kedvenc reggeliző helyed - bárhol is legyen az a világon - ne habozz megosztani velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelstavol.blog.hu/api/trackback/id/tr1007731304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása