Közel s távol

Hogyan dobjuk fel a tömegközlekedésünket?

2016. július 16. - Pompidour

Aki Budapesten él és gyakran használja a tömegközlekedést a városban nem jön túl nagy izgalomba, ha bármennyit is kell utazni a négyeshatossal. Általában az a trend, hogy aki nem a telefonját nyomogatja, az épp leszáll vagy felszáll vagy leszállás közben nyomkodja a telefonját. Vagy egyszerűen csak bámulunk ki az ablakon, várván a megállót, amikor leszállhatunk. 

Valószínűleg az amszerdami közlekedési vállalat (GVB) is tisztában volt ezzel, amikor Daniel Disselkoen-nal, egy helyi kreatív ügynökség (headmade) művészével úgy döntöttek, hogy kreálnak valamit, amitől kicsit érdekessé tehetik az utazásokat bárki számára.

Így tehát megszületett GVBeestje (GVB-állatka), egy egyszerű játék, ami kicsit izgalmassá teheti a mindennapjait a rutinos tömegközlekedőknek, de a turistáknak is egyaránt. Az ötlet egyszerű, csak egy állatos matrica kell hozzá, aminek nyitva van a szája, némi hunyorítás és máris számolhatjuk, hogy hány gyalogost kaptunk el az állatunkkal. (Tudom, ez nem egy GTA élmény, mégis jópofa.)

Úgyhogy kedves BKK! Szólj, ha tudok bármiben segíteni, nálunk lehetnének például BéKáK!

 

 Headmade

Ha tetszett a poszt, lájkolj minket Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelstavol.blog.hu/api/trackback/id/tr838893704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása