Közel s távol

A Google visszahozta közénk a dinoszauruszokat

2016. szeptember 15. - Pompidour

A Google összefogott 60 múzeummal azért, hogy bemutassák a világ természettudományi kincseit, köztük olyan szószerinti nagyágyúkat is, mint a valaha élt egyik legnagyobb állatot, a zsiráftitánt is, amelynek egyetlen megmaradt csontváza a berlini Természettudományi Múzeumban van kiállítva. Egyszerre félelmetes és lenyűgöző 360 fokos, VR-videót csináltak erről a 145 millió éve kihalt állatról.(Figyelem! Mobilon ajánlott nézni!) 

 

Vagy itt van ez a másik videó, amin egy 7 méteres Rhomaleosaurus úszik el előttünk a londoni Természettudományi Múzeumban:

A Google Kulturális Intézete által menedzselt projektben 300 ezer képet és videót, 30 virtuális túrát, 150 interaktív történetet tettek elérhetővé online a világ leghíresebb természettudományi múzeumainak segítségével.

Miközben néztem a fenti videókat és körbejártam online a new yorki Természettudományi Múzeumot, majd kimentem a sienai múzeum kertjébe, azon gondolkoztam, hogy mennyivel jobb lehet ma gyereknek lenni és ilyen alkalmazások segítségével megismerni a világot, mint anno formaldehidben úszó békékat figyelni a polcon.

dino.jpgSétálgatunk, sétálgatunk...

Őszintén remélem, hogy a Google projektje sikeres lesz és olyanokhoz is eljut majd, akik korábban a hátuk közepére sem kívánták a természettudományos tárgyakat.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozelstavol.blog.hu/api/trackback/id/tr7311702691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása